Moholoholo

Idag har vi varit på Moholoholo, roligaste namnet eller hur? Det är ett rehabiliteringscenter för vilda djur, där de tar hand om dem och sedan om möjligheten finns släpper ut dem i det vilda igen.

I början så hade de en föreläsning som var väldigt intressant att lyssna på. Förut i Afrika så strövade alla djuren fritt och kunde röra sig precis som de ville men idag så ser det betydligt mer annorlunda ut. Alla djur här är inhägnade i olika naturreservat som i och för sig är väldigt stora men inte stora nog. Djuren är vilda men allt hålls på en väldigt kontrollerad nivå.

Föreläsaren berättade att de har svårt att släppa ut lejonen igen eftersom inga reservat vill ta emot dem på grund utav att de dödar och äter upp deras dyra djur. Allt handlar tyvärr om pengar, en av sabelantiloperna här var värd fem miljoner kronor tillexempel så det är stora summor som det rör sig om.

Även om det är ett ställe där de hjälper djuren så såg man ändå dollarteckna flimra i ögonen på de som jobbade där och djuren sågs lite som en turist attraktion och en chans att tjäna pengar.

Burarna var väldigt små och tråkiga. Så fort vi kom till en bur så slängde de in kött så att djuret skulle komma närmare och så att besökarna kan ta bättre bilder. Vi fick även möjlighet att klappa en av geoparderna och det var både lite skrämmande men coolt. Dock så tyckte jag lite synd om den eftersom alla som var där ville såklart också klappa den och alla stod runtomkring och kollade, måste ha varit väldigt stressande och inte så kul för leoparden. 

 
 
 
 
Allmänt | |
#1 - - Susanna Maria J:

Vilka vackra djur <3

Upp